Izjava o prikupljanju i zaštiti osobnih podataka

For English translation, visit here.

Uvjeti korištenja web stranice

Korištenjem ovih internet stranica smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju. Ovim internet stranicama smatraju se i sve pridružene stranice i servisi koji pripadaju domeni digitalliteracyrevolution.org. 

Pravo na izmjene sadržaja

Autor stranice zadržava pravo izmjene sadržaja i uvjeta korištenja Internet stranice bez obaveze prethodne najave te nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Autorska prava

Sadržaj na web stranicama www.digitalliteracyrevolution.org zaštićen je autorskim pravima te svako neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web stranica www.digitalliteracyrevolution.org, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovim web stranicama mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranicama www.digitalliteracyrevolution.org ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka autora stranice ili na bilo koji način koji može uzrokovati štetu autoru stranice ili bilo kojoj trećoj strani.

Korištenje sadržaja

Korištenjem sadržaja ovih web stranica korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz korištenja ovih web stranica te prihvaća koristiti sadržaj ovih web stranica isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. Autor stranice se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje ovih web stranica, za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ovih web stranica, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ovih web stranica.

Ove web stranice sadrže i dokumente, podatke, informacije kao i veze do drugih Internet stranica kreiranih od strane trećih osoba koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. Autor stranice nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim Internet stranicama uopće te se u potpunosti odriče svake odgovornosti, uključujući, ali ne ograničeno na točnost, potpunost i dostupnost sadržaju na Internet stranicama kreiranim od strane trećih osoba.

Informacije koje se prikupljaju

Web stranice www.digitalliteracyrevolution.org koriste ili mogu koristiti tzv. kolačiće (eng. ‘cookies’) kako bi se korisniku mogla besplatno pružiti usluga s potpunim funkcionalnostima i što kvalitetnijim sadržajem. Kolačić je mala jedinica informacija poslanih s internetske stranice koju preglednik vašeg računala pohranjuje na vaš tvrdi disk. Sesijski kolačić postavlja se na računalo korisnika web stranica www.digitalliteracyrevolution.org samo za vrijeme trajanja njegovog posjeta ovim web stranicama te se korisniku na taj način omogućuje da se učinkovitije služi web stranicama www.digitalliteracyrevolution.org i automatski istječe kada zatvori svoj preglednik. Osim toga, web stranice www.digitalliteracyrevolution.org prate statističku posjećenost isključivo radi dobivanja nužne informacije o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica na tržištu i pritom se koristi usluga trećih strana, na primjer usluge Google Analytics.

Korisnik web stranicawww.digitalliteracyrevolution.org uvijek može samostalno regulirati primanje kolačića putem postavki svojeg web-preglednika. Autor stranice isključuje svaku odgovornost za bilo kakav gubitak funkcionalnosti i/ili kvalitete sadržaja web stranica www.digitalliteracyrevolution.org u svim slučajevima odabira regulacije primanja kolačića od strane korisnika. Korištenjem web stranica www.digitalliteracyrevolution.org smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati i suglasni s ovim uvjetima korištenja, uključujući s odredbama o obradi podataka i mogućnostima u vezi s kolačićima.

Autor stranice se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost korisnika ovih web stranica. Autor stranica može prikupljati osobne podatke korisnika, kao što su ime, adresa, kontakt broj ili e-mail adresa samo ako iste korisnik dobrovoljno dostavi putem kontakt obrasca i drugih oblika kontaktiranja autora stranice. Autor stranice će navedene podatke koristiti isključivo u svrhu što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja svih usluga na zadovoljstvo korisnika. Autor stranice se obvezuje da navedene podatke neće učiniti dostupnim bilo kojoj trećoj strani bez izričitog pristanka korisnika.

 

Izjava o prikupljanju i zaštiti osobnih podataka

Zaštita Vaše privatnosti vrlo nam je važna. U ovoj se Izjavi o zaštiti privatnosti objašnjava koje osobne podatke prikupljamo od Vas te kako postupamo s Vašim osobnim podacima, sukladno aktualnim pravnim regulativama.

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR), regulativa je Europske unije koja štiti Vaše osobne podatke i zahtijeva da se prikupljaju u skladu sa zakonom pod strogim uvjetima, za opravdanu svrhu. Osobe ili organizacije koje prikupljaju i upravljaju Vašim osobnim podacima moraju ih zaštititi od zloupotrebe te moraju poštivati određena prava vlasnika podataka koja su zajamčena zakonom EU.

 

Tko prikuplja Vaše osobne podatke?

U nastavku Vas informiramo o tome u koje svrhe prikupljamo i koristimo Vaše osobne podatke te kako te postupke možete nadzirati i ostvarivati svoja prava.

Vaše osobne podatke i osobne podatke Vašeg djeteta prikuplja i obrađuje:

Institut za razvoj i inovativnost mladih

Kostelska ulica 1, 10000 Zagreb

OIB: 29139223214

Kontakt: szop@irim.hr

 

Vaši osobni podaci mogu biti proslijeđeni unutar našeg povezanog društva u iste svrhe. Podatke upotrebljavamo samo za utvrđene, jasne, legitimne i očekivane svrhe te ih ne prosljeđujemo i ne koristimo u nepredviđene ili neočekivane svrhe.

 

Zašto nam trebaju Vaši osobni podaci?

Vaše osobne podatke koristit ćemo u svrhu izvršavanja onih usluga koje ste zatražili (radionice i edukacije) i u svrhu ostvarivanja Vaših prava i obveza. Ako to nije drugačije navedeno u tekstu privole, podaci se prikupljaju trajno zbog toga što do povlačenja privole smatramo da postoji Vaš interes za svrhu zbog koje obrađujemo Vaše osobne podatke.

 

Prijava za sudjelovanje u našim programima

 

Za navedenu svrhu možemo prikupljati sljedeće osobne podatke:

 

  • maloljetni korisnici- podaci o korisniku (ime, prezime, OIB, datum rođenja, ime roditelja/skrbnika, adresa prebivališta, kontakt podaci roditelja i maloljetnog korisnika/adresa e-pošte, broj mobitela i/ili telefona), fotografije uz privolu roditelja
  • punoljetni korisnici – podaci o korisniku (ime, prezime, OIB, adresa prebivališta, kontakt podaci/adresa e-pošte, broj mobitela i/ili telefona), fotografija i videozapis)
  • Newsletter, komunikacija, kolačići

Vaše osobne podatke prikupljamo i kako bismo Vam poslali obavijesti o našim programima za koje mislimo da bi Vam mogli biti od interesa. Također prikupljamo statističke podatke o posjećenosti naše web stranice, kako bismo ih optimizirali.

Kako bismo osigurali ispravan rad ovog web-mjesta, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići, pomoću kojih web-mjesto pamti Vaše radnje i željene postavke (poput korisničkog imena, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-mjesto, odnosno pri prelasku s jedne njegove stranice na drugu. Na nekim se našim stranicama koristimo kolačićima koji nisu prijeko potrebni za prikaz web-mjesta, no omogućit će vam ugodnije pregledavanje. Te kolačiće možete izbrisati ili blokirati, ali ako to učinite, neke funkcije te stranice možda neće raditi kako je predviđeno.

Informacije povezane s kolačićima ne služe za vašu identifikaciju, a podaci o navikama pregledavanja isključivo su pod našim nadzorom. Kolačićima se ne koristimo ni u koje druge svrhe osim onih koje smo ovdje opisali.

 

Kako postupamo s Vašim osobnim podacima?

Institut za razvoj i inovativnost mladih će s Vašim osobnim podacima postupati sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka, uz primjenu odgovarajućih tehničkih i sigurnosnih mjera zaštite osobnih podataka od neovlaštenoga pristupa, zlouporabe, otkrivanja, gubitka ili uništenja.

Institut za razvoj i inovativnost mladih štiti privatnost svojih korisnika i posjetitelja web stranica, čuva povjerljivost osobnih podataka te omogućava pristup i priopćavanje osobnih podataka samo onim zaposlenicima Instituta za razvoj i inovativnost mladih kojima su isti potrebni radi provedbe njihovih poslovnih aktivnosti, a trećim osobama samo u slučajevima koji su izričito propisani zakonom te unutar našeg povezanoga društva u iste svrhe.

Pri procesu prikupljanja i obrade osobnih podataka slijedimo sljedeća načela:

  • Točnost, potpunost, ažurnost, obrada podataka na pošten način

Osobni podaci koje prikupljamo i dalje obrađujemo moraju biti točni, potpuni, ažurni te prikupljeni i obrađeni na pošten način.

  • Povjerljivost

Osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenoga pristupa i uporabe te se čuvaju onoliko vremena koje je potrebno za ostvarenje svrhe prikupljanja podataka.

  • Zakonitost

Osobni podaci prikupljaju se i obrađuju uz uvjete propisane Zakonom o zaštiti osobnih podataka i posebnim zakonima.

  • Svrhovitost

Osobni podaci prikupljaju se u svrhu s kojom je osoba (vlasnik osobnih podataka) upoznata, koja je izričito navedena i u skladu s Zakonom i mogu se dalje obrađivati samo u svrhu u koju su prikupljeni, odnosno u svrhu koja je podudarna sa svrhom prikupljanja.

 

Koja su Vaša prava?

Privolu za obradu Vaših osobnih podataka možete i opozvati te zatražiti prestanak aktivnosti obrade Vaših osobnih podataka. Opoziv privole možete podnijeti osobno ili e-poštom na adresu: szop@irim.hr. Na iste načine možete zatražiti uvid u svoje osobne podatke, privole za korištenje osobnih podataka, zatražiti preuzimanje svojih osobnih podataka, brisanje svojih osobnih podataka (osim podataka za koje postoji zakonska osnova za njihovo čuvanje) i ostala prava propisana Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR). Naknadno povlačenje privole, ne utječe na zakonitost ranije provedenih obrada osobnih podataka.