Održan Masterclass 2.0 u Poreču: uvod u novu školsku godinu projekta

1.10.2024.

Tijekom tri dana, od 25. do 27. rujna, Poreč je bio domaćin Masterclassa 2.0 u okviru projekta „Revolucija digitalne pismenosti“.

Ova edukacija okupila je ambasadore projekta koji će nakon radionica prenositi stečeno znanje i iskustvo na učitelje, knjižničare i škole uključene u projekt.

Sudionici su imali priliku upoznati se s raznolikim edukacijskim aktivnostima koje se planiraju provoditi te isprobati nove metode i materijale.

Masterclass je bio prilika za osvježavanje znanja o projektu i planiranim aktivnostima za školsku godinu 2024./2025. Osim praktičnih radionica, fokus je bio i na upoznavanju ambasadora s novom platformom za provedbu escape rooma, jedne od aktivnosti koju ćemo implementirati u svim školama koje sudjeluju u projektu.

Croatian Makers ambasadori projekta imaju ključnu ulogu u edukaciji učitelja i knjižničara, a kroz ovaj Masterclass stekli su dodatne vještine potrebne za vođenje radionica diljem Hrvatske. 

Escape room, kao i sve druge aktivnosti projekta su osmišljene kako bi podržale inovativne pristupe u nastavi i potaknule učenike na aktivno sudjelovanje.

Pogledajte fotogaleriju s edukacije:

”REVOLUCIJA DIGITALNE PISMENOSTI” je projekt Rotary kluba Zagreb Centar u partnerstvu s Institutom za razvoj i inovativnost mladih – IRIM i Ministarstvom znanosti i obrazovanja, uz podršku The Rotary Foundation, Rotary Distrikta 1913 i 35 Rotary klubova i distrikata iz zemlje i inozemstva (SAD-a, Japana, Tajvana, Brazila i Nizozemske). Vrijednost projekta je skoro 390.000 USD, a podržan je i sponzoriran od vodećih hrvatskih ICT tvrtki.

Druge vijesti projekta