Treći ciklus edukacije za inforatičare koji rade s učenicima razredne nastave

13.5.2024.

Uspješno je završio 3. edukacijski ciklus projekta koji je bio posebno dizajniran za informatičare koji održavaju nastavu učenicima razredne nastave.

U periodu od 22 travnja do 10. svibnja rganizirali smo 62 radionice diljem Hrvatske, s ciljem istraživanja inovativnih metoda korištenja micro:bita i primjera korištenja na nastavi informatike razredne nastave.

U ovom ciklusu informatičari su prvo preuzimali i isprobavali razne primjere korištenja micro:bita, a kasnije su i sami radili svoje programe. Time su proširili ideju i iskustvo o potencijalu i mogućnostima koje nudi micro:bit.

Sve radionice su se održale fizički, podijelili smo sve škole sudjeluju na 62 škole domaćina radionica u kojima su se edukacije održale. Pogledajte kartu svih održanih radionica ovog ciklusa:

Zahvaljujemo svim sudionicima koji su dio ovog projekta i koji svojim trudom i posvećenošću doprinose razvoju digitalne pismenosti u našem obrazovnom sustavu.

Za više informacija o budućim edukacijskim ciklusima i kako se možete uključiti, pratite našu web stranicu i obavijesti.

U nastavku pogledajte kratku fotogaleriju:

”REVOLUCIJA DIGITALNE PISMENOSTI” je projekt Rotary kluba Zagreb Centar u partnerstvu s Institutom za razvoj i inovativnost mladih – IRIM i Ministarstvom znanosti i obrazovanja, uz podršku The Rotary Foundation, Rotary Distrikta 1913 i 35 Rotary klubova i distrikata iz zemlje i inozemstva (SAD-a, Japana, Tajvana, Brazila i Nizozemske). Vrijednost projekta je skoro 390.000 USD, a podržan je i sponzoriran od vodećih hrvatskih ICT tvrtki.

Druge vijesti projekta