Drugi ciklus edukacije: učitelji razredne nastave i knjižničari istraživali potencijale micro:bita

19.2.2024.

Zadovoljstvo nam je objaviti da je uspješno završen drugi edukacijski ciklus u sklopu našeg projekta, koji je ovoga puta bio posebno dizajniran za učitelje razredne nastave i knjižničare.

U periodu od 29. siječnja do 15. veljače, organizirali smo ukupno 100 radionica diljem Hrvatske, s ciljem istraživanja inovativnih metoda učenja i poučavanja koristeći micro:bit.

Tijekom ovog ciklusa, fokusirali smo se na micro:bit kao snažno didaktičko sredstvo koje može obogatiti nastavni proces. Kroz praktične primjere, pokazali smo kako se micro:bit može integrirati u šest nastavnih predmeta razredne nastave, naglašavajući njegov potencijal u stvaranju interaktivnog i angažiranog učenja.

Naše radionice su bile prilika za učitelje da se upoznaju s različitim načinima kako micro:bit može potaknuti kreativnost i inovativnost u učionici, te kako se može koristiti za razvoj digitalnih kompetencija kod učenika.

Pogledajte kartu svih radionica ovog ciklusa:

Zahvaljujemo svim sudionicima koji su dio ovog projekta i koji svojim trudom i posvećenošću doprinose razvoju digitalne pismenosti u našem obrazovnom sustavu.

Najavljujemo i treći ciklus edukacije, koji je predviđen za nastavnike informatike i održat će se tijekom travnja 2024. godine. Ovaj ciklus će dodatno proširiti spektar znanja i vještina potrebnih za inovativno korištenje tehnologije u obrazovanju.

Za više informacija o budućim edukacijskim ciklusima i kako se možete uključiti, pratite našu web stranicu i obavijesti.

U nastavku pogledajte kratku fotogaleriju:

”REVOLUCIJA DIGITALNE PISMENOSTI” je projekt Rotary kluba Zagreb Centar u partnerstvu s Institutom za razvoj i inovativnost mladih – IRIM i Ministarstvom znanosti i obrazovanja, uz podršku The Rotary Foundation, Rotary Distrikta 1913 i 35 Rotary klubova i distrikata iz zemlje i inozemstva (SAD-a, Japana, Tajvana, Brazila i Nizozemske). Vrijednost projekta je skoro 390.000 USD, a podržan je i sponzoriran od vodećih hrvatskih ICT tvrtki.

Druge vijesti projekta