Završen prvi ciklus edukacije o korištenju micro:bita

21.12.2023.

Uspješno su održane radionice projekta “Revolucija digitalne pismenosti” u Hrvatskoj, od 20. studenog do 20. prosinca 2023.

Cilj ovih radionica bio je obrazovanje 1.200 učitelja razredne nastave, informatike i školskih knjižničara o upotrebi micro:bita kao alata za digitalno kreativnu obradu nastavnog sadržaja.

Radionice su održali ambasadori projekta, iskusni nastavnici i edukatori s kojima IRIM uspješno surađuje već dugi niz godina. Oni su se već ranije istaknuli u korištenju micro:bitova te u edukaciji nastavnika i knjižničara u Hrvatskoj kroz druge IRIM-ove projekte.

Kroz ovaj projekt ukupno planiramo održati 6 edukacijskih ciklusa kroz dvije školske godine.
 
Sada smo završili s prvim ciklusom u kojemu smo organizirali i održali ukupno 100 radionica u Hrvatskoj.
 
U njemu smo sudionike upoznali s micro:bitom, osnovama programiranja i korištenja uređaja te kako ga koristiti na digitalno kreativan način.
 
Pogledajte kratki promotivni video kako su radionice izgledale:

Pogledajte u nastavku kratku fotogaleriju s radionica:

”REVOLUCIJA DIGITALNE PISMENOSTI” je projekt Rotary kluba Zagreb Centar u partnerstvu s Institutom za razvoj i inovativnost mladih – IRIM i Ministarstvom znanosti i obrazovanja, uz podršku The Rotary Foundation, Rotary Distrikta 1913 i 35 Rotary klubova i distrikata iz zemlje i inozemstva (SAD-a, Japana, Tajvana, Brazila i Nizozemske). Vrijednost projekta je skoro 390.000 USD, a podržan je i sponzoriran od vodećih hrvatskih ICT tvrtki.

Druge vijesti projekta