Počeo je prvi ciklus edukacije za sve sudionike projekta

20.11.2023.

U razdoblju od 20. studenog do 8. prosinca, diljem Hrvatske, održavamo 100 radionica posvećenih obrazovanju učitelja razredne nastave, informatike i školskih knjižničara koji su dio projekta Revolucija digitalne pismenosti.

Cilj ovih radionica je uputiti sudionike u zanimljiv svijet micro:bita, uključujući njegove komponente, značajke i obrazovni potencijal za upotrebu u učionicama.

Projekt uključuje 1.200 učitelja, knjižničara i nastavnika informatike, koji će tijekom dvije školske godine proći kroz 6 edukacijskih ciklusa kako bi ih se osposobilo za učinkovito korištenje micro:bita u razrednoj nastavi.

Radionice održavaju ambasadori projekta, iskusni nastavnici i edukatori s kojima IRIM uspješno surađuje već dugi niz godina. Oni su se već ranije istaknuli u korištenju micro:bitova te u edukaciji nastavnika i knjižničara u Hrvatskoj kroz druge IRIM-ove projekte.

U ovom prvom ciklusu, sve sudionike ćemo upoznati s micro:bitom kao nastavnim sredstvom kojim se postojeći nastavni sadržaj može obrađivati na digitalno kreativan način. Dodatmo, sudionike ćemo upoznati i s osnovama programiranja te će izraditi nekoliko (vjerojatno svojih prvih) jednostavnih programa.

Pogledajte kartu svih radionica ovog ciklusa:

Prvih nekoliko radionica  je već održano. U nastavku pogledajte kratku fotogaleriju:

”REVOLUCIJA DIGITALNE PISMENOSTI” je projekt Rotary kluba Zagreb Centar u partnerstvu s Institutom za razvoj i inovativnost mladih – IRIM i Ministarstvom znanosti i obrazovanja, uz podršku The Rotary Foundation, Rotary Distrikta 1913 i 35 Rotary klubova i distrikata iz zemlje i inozemstva (SAD-a, Japana, Tajvana, Brazila i Nizozemske). Vrijednost projekta je skoro 390.000 USD, a podržan je i sponzoriran od vodećih hrvatskih ICT tvrtki.

Druge vijesti projekta