Posjet Rotary klubova iz Wisconsina, najvećih donatora projekta

4.9.2023.

Danas, 4. rujna su nas posjetili Rotaryjanci iz nekoliko Rotary klubova i distrikta iz Wisconsina.

Za naše partnere smo organizirali posjet OŠ Eugena Kvaternika iz Velike Gorice i Daliji Kager, nastavnici informatike i ambasadorici ovog projekta koja će održavati edukacije za druge školske djelatnike o korištenju micro:bitova u svom radu.

Ovi Rotary klubovi i distrikti su najveći donatori projekta Revolucija digitalne pismenosti i bili su vrlo zainteresirani upoznati se s projektom i aktivnostima koje su podržali. To su: Rotary International District 6250, Rotary Club of Madison, Rotary Club Crosse, Rotary Club Waunakee, Rotary Club Beloit, Rotary Club Menomonie i Rotary Club Fort Atkinson.

Njima su učenici pokazali kako sve koriste micro:bit i dodatke u svom radu i što sve mogu izraditi s tim tehnologijama.

Pogledajte fotografije s posjeta:

”REVOLUCIJA DIGITALNE PISMENOSTI” je projekt Rotary kluba Zagreb Centar u partnerstvu s Institutom za razvoj i inovativnost mladih – IRIM i Ministarstvom znanosti i obrazovanja, uz podršku The Rotary Foundation, Rotary Distrikta 1913 i 35 Rotary klubova i distrikata iz zemlje i inozemstva (SAD-a, Japana, Tajvana, Brazila i Nizozemske). Vrijednost projekta je skoro 390.000 USD, a podržan je i sponzoriran od vodećih hrvatskih ICT tvrtki.

Druge vijesti projekta