Micro:bitovi dostavljeni u škole

4.9.2023.

Početkom školske godine započeli smo s aktivnostima projekta Revolucija digitalne pismenosti.

Prošli tjedan poslali smo svim školama micro:bitove i uskoro krećemo s edukacijama nastavnika.

U projektu sudjeluje gotovo 300 osnovnih škola kojima smo poslali više od 13.000 micro:bitova kako bi sve škole imale dovoljno opreme za korištenje u razrednoj nastavi.

Ideja je da su micro:bitovi dostupni svim učenicima u knjižnicama, a da ih učitelji razredne nastave mogu “posuditi” za korištenje u svom radu.

Idući korak u projektu je edukacija učitelja, školskih knjižničara i nastavnika informatike o čemu ćemo uskoro javiti više informacija. Kroz projekt planiramo organizirati nekoliko edukacijskih ciklusa kako bi u potpunosti opremili školske djelatnike za rad s ovom tehnologijom u razrednoj nastavi.

Slanje opreme je organizirano donacijom Hrvatske Pošte koja je na taj način podržala naš rad i ovaj projekt.

”REVOLUCIJA DIGITALNE PISMENOSTI” je projekt Rotary kluba Zagreb Centar u partnerstvu s Institutom za razvoj i inovativnost mladih – IRIM i Ministarstvom znanosti i obrazovanja, uz podršku The Rotary Foundation, Rotary Distrikta 1913 i 35 Rotary klubova i distrikata iz zemlje i inozemstva (SAD-a, Japana, Tajvana, Brazila i Nizozemske). Vrijednost projekta je skoro 390.000 USD, a podržan je i sponzoriran od vodećih hrvatskih ICT tvrtki.

Druge vijesti projekta