Masterclass edukacija, službeno predstavljanje projekta i najava podjele 15.000 micro:bitova

23.1.2023.

Tijekom vikenda 20. do 22. siječnja održana je edukacija za ambasadore projekta „Revolucija digitalne pismenosti“ koji će nakon radionice prenositi znanje i iskustvo rada s mikroračunalima u nastavi učiteljima, knjižničarima i školama koje će biti uključene u projekt.

Paralelno, uz edukaciju je organizirano i službeno predstavljanje projekta medijima i javnosti.

Nositelj ovog projekta, Rotary klub Zagreb Centar, će donirati micro:bitove, mikroračunala koja se mogu koristiti kao edukativni alat u stjecanju STEM znanja  u 300 hrvatskih osnovnih škola koje će ih koristiti u razrednoj nastavi.

Natječaj za zainteresirane škole je objavljen u prosincu 2022. godine, a uskoro se očekuje donacija uređaja uključenim školama. Za sve škole koje sudjeluju u projektu će biti organizirana edukacija o korištenju opreme, stoga su ovaj vikend školovani edukatori koji će održavati radionice za druge učitelje i knjižničare u projektu.

Edukaciju je u Zagrebu održao partner projekta, Institut za razvoj i inovativnost mladih – IRIM. Na njoj su sudjelovali ambasadori projekta –edukatori koji su se već ranije istaknuli u korištenju micro:bitova te edukaciji nastavnika i knjižničara u Hrvatskoj.

Ambasadori će održavati radionice po cijeloj Hrvatskoj i educirati učitelje i knjižničare o korištenju micro:bitova u nastavi i izvan-nastavno.

Uz edukaciju je organizirano i kratko predstavljanje projekta i aktivnosti medijima i javnosti te je najavljeno kako se kroz projekt planira:
 – Donirati 15.000 micro:bit uređaja za korištenje u razrednoj nastavi
 – Educirati 1200 učitelja i knjižničara o korištenju ove opreme
 – Razviti i besplatno omogućiti korištenje edukativnih materijala iz raznih predmeta unutar razredne nastave

Pogledajte fotogaleriju s edukacije i predstavljanja projekta:

”REVOLUCIJA DIGITALNE PISMENOSTI” je projekt Rotary kluba Zagreb Centar u partnerstvu s Institutom za razvoj i inovativnost mladih – IRIM i Ministarstvom znanosti i obrazovanja, uz podršku The Rotary Foundation, Rotary Distrikta 1913 i 35 Rotary klubova i distrikata iz zemlje i inozemstva (SAD-a, Japana, Tajvana, Brazila i Nizozemske). Vrijednost projekta je skoro 390.000 USD, a podržan je i sponzoriran od vodećih hrvatskih ICT tvrtki.

Druge vijesti projekta