Objavljen poziv za osnovne škole sudjelovanjem u projektu

Danas je poslan poziv za iskaz interesa za sudjelovanjem u ovom projektu gotovo svim osnovnim školama u Hrvatskoj.

U projekt se dobrovoljno mogu uključiti sve osnovne škola u Hrvatskoj koje imaju razrednu nastavu te je planirana alokacija do 50 micro:bitova po školi, za korištenje u nastavi i izvannastavnim aktivnostima, za 300 škola.

Više informacija i prijavnicu pogledajte ovdje.

Sudjelovanje u projektu za škole traje 2 školske godine, a rok za prijavu je 23.12.2022. Planiramo objaviti popis škola uključenih u projekt početkom siječnja 2023. godine.

Svim ustanovama u projektu ćemo podijeliti opremu tijekom sječnja 2023. godine, a uz podjelu IRIM će organizirati i edukaciju za sve nastavnike i knjižničare o korištenju micro:bitova. Kako bi osigurali visoku kvalitetu provođenja projekta planirana je edukacija 1200 učitelja i knjižničara.

Edukacija će biti organizirana kroz nekoliko radionica, a provedba prve dvije (uvodne i napredne) je planirana do ljeta 2023. godine.

Dodatno, IRIM će razviti i besplatno omogućiti sadržaj (edukativne materijale) za izvođenje lekcija iz raznih predmeta unutarrazredne nastave, korištenjem micro:bita, kao što je to razvijeno za 6. i 5. razred OŠ. Sadržaj će biti trajno dostupan i nadograđivan, a materijale za 6. i 5. razred možete pogledati ovdje.

Druge vijesti